Danson

Capsula endoscopica „MiroCam”

CAPSULA ENDOSCOPICA MIRO  CAM -1Este prima capsula endoscopica din lume ce comunica cu receptorul prin transmiterea semnalelor electrice in interiorul corpului omenesc (Human Body Communication HBC). Sistemul HBC este patentat in Statele Unite ale Americii. Nu se foloseste radiofrecventa pentru transmiterea de imagini, ci pur si simplu se culeg 8 biopotentiale la suprafata pielii in zona abdominala, care sunt raportate la un electrod neutru plasat pe torace parasternal drept (similar cu cablul de ECG).
Pentru a va convinge de valoarea diagnosticului realizat cu MiroCam puteti descarca o suita de studii clinice (10 la numar), dand click pe link-ul de mai jos si descarcand arhiva cu fisiere.

pdf-icon Capsula Endoscopica MiroCam - Studii Clinice


Beneficii

Imagini de inalta calitate

Metoda HBC sta la baza obtinerii imaginilor de o exceptionala calitate fata de sistemele existente in acest moment pe piata. Imaginea, in cazul capsulelor ce folosesc frecventa radio, este captata, comprimata, transmisa la receptor, decomprimata si apoi stocata. Tot acest procedeu implica o depreciere considerabila a calitatii imaginii si un consum de energie mare.Intensitatea iluminarii realizata de cele 6 leduri, din partea frontala a capsulei, este controlata de un sistem ce asigura vizualizarea optima a imaginii.
Sunt captate 3 imagini pe secunda, iar pe intreaga perioada de investigare sunt transmise peste 118.800 de imagini. Numarul de pixeli pe o imagine este de 102.400.

Timp de operare indelungat

In cazul capsulei MiroCam imaginea este captata si transmisa direct receptorului, pe principiul HBC, obtinandu-se in acest fel un consum redus de energie, ceea ce asigura o perioada de transmisie de date de minim12 ore.

Dimensiuni reduse

Capsula are dimensiuni reduse - lungime 2 4mm, grosime 11 mm, greutate 3,4g. Sistemul de lentile preia o imagine cu deschiderea de 170º, permitand obtinerea de mult mai multe detalii fata de alte capsule. Este cea mai mica capsula endoscopica din lume.

Softul de achizitie MiroView

Capsula-Endoscopica-MiroCam---Softul-MiroViewSoftul de achizitie si vizualizare denumit „MiroView", permite realizarea unei investigatii rapide si eficiente, fiind usor de utilizat. Exista si un sistem de vizualizare in timp real a imaginilor captate de MiroCam, prin intermediul unui dispozitiv de talia unui telefon mobil, ce comunica cu receptorul de pe pacient prin cablu USB, sau Bluetooth.

Pot fi vizualizate simultan pe ecran 2 sau 4 imagini sau poate fi parcursa o inregistrare rapid (5 pana la 15 minute) pentru economie de timp . Exista varianta de soft „Miro View Express", care permite lucrul si pe alte PC-uri sau laptop-uri mai putin performante, transferul de date(pentru vizualizarea investigatiei) de la statia de lucru facandu-se cu ajutorul unui dispozitiv uzual de stocare extern (memorystick).

Facilitatile asigurate de soft permit optimizarea calitatii imagimii dupa achizitie, in timpul vizualizarii poate fi observata pozitia capsulei in sistem 2D (si curand in 3D), sunt semnalate automat zonele supicionate de sangerare din tractul gastrointestinal, pot fi memorate anumite imagini sugestive, ce ulterior pot fi comparate, pentru elucidare, cu imagini din atlasul de referinta al softului, iar pentru evidentierea detaliilor poate fi folosita functia de zoom.

Softul permite parolarea accesului , raportari diverse pe baza de date, exportul de date, salvari de siguranta si listari diverse.

Sistemul functioneaza alimentat de un acumulator Li-ion, de 8800mAh, ce se incarca in 4 ore si are o durata de viata de 5 ani. Se livreaza 2 acumulatoare pe sistem pentru a fi posibila inceperea unei noi examinari, imediat ce se termina cea in curs .

pdf-icon Brosura Capsula Endoscopica Mirocam...
FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed
Ești aici: Home Aparatura medicala pe tipuri de produse Endoscoape Super Vision - Videoendoscop ORL