Danson

Istoricul firmei Danson

SiglaDanson 20 aniFirma Danson este o firma cu traditie in domeniul aparaturii medicale. In 2013, Danson va implini 20 de ani de activitate neintrerupta.Longevitatea i se datoreaza competentei, seriozitatii si dedicarii fata de client dovedite de catre toti cei ce lucreaza la Danson. Mai jos gasiti punctate momentele cele mai semnificative din viata firmei

Octombrie1993 - Apare certificatul de inregistrare al firmei Danson la Registrul Comertului.

1994 - 1995 Firma Danson se afirma in activitatea de import, distributie si service de aparatura medicala si materiale consumabile livrate institutelor de cercetari medicale, universitati, institute de cercetare pentru plante si animale, agentii de mediu, etc.

Ianuarie 1996 - Incep primele livrari de ecografe portabile Sonoace SA 1500 de la firma Medison.

Martie 1997 - Se semneaza contractul de distribuitor exclusiv in Romania cu compania de ecografe Medison

Martie 1998 - Firma Danson prezinta la Rommedica ca noutate mondiala primul ecograf 3D Doppler Color Voluson 530d, produs de compania mixta Medison- Kretz.Danson lanseaza primul "catalog de firma" pentru aparatura medicala cu un tiraj de 5000 de exemplare. Prin aceasta, firma Danson isi dovedeste statutul de furnizor pentru 7 domenii medicale, avand peste 500 beneficiari in toata tara.

Mai 1999 - Firma Danson apare ca sponsor principal al primei Conferinte Nationale a Societatii de Ultrasonografie ce a avut loc la Cluj - Napoca, unde are ca invitat de onoare si speaker principal pe prof. Kratokvill de la Universitatea de Medicina din Viena cu prelegerea: "Aplicatiile ecografiei 3D cu ecograful Voluson V530D".

Martie 2000 - Se retipareste catalogul firmei Danson pentru aparatura medicala avand un volum marit de circa 100 de tipuri de aparate.Firma Danson lanseaza www.danson.ro ,  primul site romanesc de aparatura medicala.

Decembrie. 2000 - Firma Danson impreuna cu compania Medison - Kretz (Austria) organizeaza prin Centrul de Formare in Ultrasonografie din Cluj Napoca, primul simpozion din Romania avand ca tema ecografia 3D. Din nou este invitat speaker de onoare Prof. Kratokvil de la Universitatea de Medicina din Viena.

2001 - 2004 - Firma Danson isi creste activitatea si mareste nomenclatorul de produse la circa 150 modele aparatura medicala, importata de la 20 firme.

Martie 2004 - Danson prezinta la Rommedica primul laser cu diode cu aplicatii multiple si primul ecograf portabil Doppler Color.
- Tipareste un nou catalog, versiunea 2004 cu un tiraj de 5000 exemplare.
- Danson depaseste cifra de 500 ecografe vandute in Romania.

Septembrie 2004 - Danson lanseaza noua versiune de site www.danson.ro in care se introduce primul magazin virtual de firma pentru aparate medicale. Prin aceasta, firma Danson isi pastreaza pozitia de pionier pe piata din Romania prin modul direct de abordare a relatiei "furnizor - beneficiar", folosind metode moderne de informare, distributie si asistenta tehnica.

Ecograful-Accuvix-XQAprilie 2005 - Danson participa la Rommedica si lanseaza Ecograful ACCUVIX-XQ Multi-Slice, o revolutie in tehnica ecografiei, prin care se pot obtine imagini tomografice ale zonei explorate in 3D.

Iunie 2006 - Danson obtine certificarea ISO 9001 , privind calitatea serviciilor.

Noiembrie 2006 - Danson introduce schimbari si modernizari in www.Danson.ro,folosind softuri moderne de transmitere "newsletter" si baze de date pentru beneficiari.

Aprilie 2007 - Danson impreuna cu Compania Medison organizeaza cu sprijinul Societatii Arsus din Cluj-Napoca al 2-lea Curs de formare in Ecografia tridimensionala, avand o participare de 82 cursanti.

Mai 2007 - Danson prezinta la Rommedica 2007 Ecograful SA X8 , ce prefigureaza linia noua de ecografe cu ecran "flat",design modern si softuri evoluate in tehnica 3D.Totodata,am lansat noul catalog Danson-echipamente medicale cuprinzand circa 350 produse,  tiparit in 15.000 exemplare.

Noiembrie 2007 - Danson organizeaza impreuna cu Compania Medison primul Simposion-Seminar si al 3-lea curs de Ecografie 3D/4D pentru 35 de Medici ,utilizatori de Ecografe Danson-MEDISON.

Mai 2008 - Danson prezinta la Rommedica 2008 Ecograful ACCUVIX V10.
 Danson organizeaza la Bucuresti al 4-lea curs de Ecografie 3D/4D ,cu sprijinul UMF-Bucuresti.

Iunie 2008 - Danson participa la EUROSON 2008-TIMISOARA ca sponsor principal la care au fost expuse Ecografele ACCUVIX V10, SONOACE X8 si SONOACE X6.

Iulie 2008 - Danson organizeaza la IASI al 5-lea Curs de Ecografie 3D/4D cu sprijinul UMF IASI.

Aprilie 2009 - Danson prezinta la Rommedica 2009 Ecograful ACCUVIX V20 "PRESTIGE" 3D/4D cu softuri speciale pentru morfologie fetala.

Februarie 2010 - Danson lanseaza Ecograful SA U5-Doppler Color portabil cu sonde 3D/4D.

Martie 2010 - Danson lanseaza Ecograful EKO-7 dedicat pentru investigatii in cardiologie cu softuri dedicate:autoINTIMA,STREIN IMAGING si ECO STRESS.

August 2010 - Danson lanseaza un nou Ecograf Doppler Color portabil SA R3 ce inlocuieste modelul Pico Color.

Februarie 2011 - Danson introduce pe piata un nou model de ecograf multidisciplinar ACCUVIX XG, pentru ecografie generala, 3D/4D, cardio, vascular, elastografie, etc. realizat pe o noua platforma electronica.

Februarie 2012 -  Se constituie o noua divizie medicala sub numele Samsung-Medison prin achizitia firmei Medison de catre Samsung-Electronics.

Martie 2012- a fost livrat in Romania primul ecograf 3D/4D multidisciplinar sub numele ACCUVIX A30 , cu o noua platferma electronica pe care s-au implementat variante noi ale softurilor de elastografie, substanta de contrast, cu imbunatatirea imaginii datorita utilizarii unui display cu tehnologie LED.

Septembrie 2012 - Danson lanseaza noul site, cu o tehnologie superioara si cu o interfata imbunatatita, pentru a usura accesul utilizatorilor la informatia dorita. Articole pot fi cautate in site atat dupa tipul de produs cat si dupa domeniul medical de aplicatie.

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed